مقالات

NVR چیست و چه ویژگی‌هایی دارد؟

دستگاه NVR چیست؟

میتوان به طور خلاصه گفت: ضبط کننده های ویدیوئی تحت شبکه را NVR (مخفف Network Video Recorder) می نامند. اما جزئیات این دستگاه شامل اجزا و عملکرد آن را می توانید در ادامه بخوانید. لازم به توضیح است که ان وی ار متفاوت از دی وی ار است گرچه شباهت هایی دارند و در مواقعی مشابه هم کار می کنند.

دستگاه DVR چیست؟

DVR (مخفف Digital Video Recorder) به معنی ضبط ویدئویی دیجیتال است که ضبط تصاویر آنالوگ یا HD دریافتی از دوربین مداربسته را پس از تبدیل آنها به داده های دیجیتال و قابل ثبت بروی هارد دیسک انجام می دهد.

تفاوت NVR و DVR چیست؟

دستگاه NVR و DVR هر دو عملکرد یکسانی دارند اما در نحوه و نوع دوربین های مورد استفاده متفاوت هستند. بطور کلی DVR و NV‌R هر دو وظیفه ضبط فیلم را بر عهده دارند. NVR مخفف کلمه Network Video Recorder یا ضبط کننده ویدئویی شبکه است و با نام دستگاه ضبط کننده تحت شبکه نیز شناخته می شود. در مقابل DVR مخفف Digital Video Recorder یا ضبط کننده ویدئویی دیجیتال است.

 

قابلیت ها و ویژگی های دستگاه DVR:

  • قابل اتصال به شبکه
  • تشخیص حرکت (Motion Detection)
  • جست و جوی پیشرفته
  • تنظیم تصاویر و ضبط
  • عبور از خط (Line Crossing)
  • ورود غیرمجاز (Intrusion detection)
  • کاور کردن قسمتی از تصویر (Masking)
  • مدیریت کاربران (User management
  • اعلام هشدار

DVR

قابلیت ها و ویژگی های دستگاه NVR:

  • نظارت چند گانه داشته و همزمان بر هر کدام از دوربین ها
  • انعطاف پذیری هوشمند (شما به وسیله آن می توانید بر حسب اهمیت، روزهایی را برای ذخیره همه یا قسمتی از داده های ویدیویی دوربین تعیین کنید.)
  • فشرده سازی حجم فیلم تا بیش از 50%
  • تنظیمات مجوز دسترسی کاربران خاص برای دسترسی به اطلاعات
  • سطح بسیار بالای امنیت
  • جست و جوی سریع
  • تشخیص حرکت (Motion Detection)
  • ورود غیرمجاز (Intrusion detection)
  • عبور از خط (Line Crossing)
  • تشخيص شي رها شده در ميدان ديد دوربين (Unattended Baggage Trigger)
  • شمارش افراد در دوربین مداربسته (People Counting)
  • نقشه حرارتی (Heat Map)

NVR

خصوصیات دستگاه NVR

دستگاه ضبط NVR را می توان بر اساس خصوصیات گوناگونی دسته بندی کرد. آشنایی با این خصوصیات می تواند در هنگام انتخاب و خرید دستگاه ان وی ار مفید باشد. در ادامه به این خصوصیات اشاره می کنیم:

1.اتعداد کانال:

دستگاه های NVR بر اساس تعداد کانال دسته بندی می شوند. کانال در واقع تعیین کننده تعداد دوربینهایی است که دستگاه می تواند پشتیبانی کند. به طور معمول دستگاه های NVR موجود در بازار به ترتیب با تعداد کانال 4، 8، 16، 32، 64 و… تولید می شوند. علاوه بر این انواع 128 و 256 کاناله نیز وجود دارند که مختص مکان هایی با تعداد دوربین بالا مانند سازمان ها و کارخانجات بزرگ می باشند.

 

2. رزولوشن قابل پشتیبانی:

دستگاه های ضبط NVR تصاویر را با رزولوشن های مختلفی ذخیره می کنند. بر اساس مدل دستگاه، میزان رزولوشن قابل پشتیبانی متفاوت است. بر همین اساس دستگاه ان وی آر توانایی پشتیبانی از دوربین ها را تا رزولوشن مشخصی دارد. برای مثال چنانچه دستگاه دارای رزولوشن ضبط 5 مگاپیکسل باشد، دوربین هایی با روزلوشن 8 مگاپیکسل را ساپورت نکرده و تصاویر را نهایتا تا همان 5 مگاپیکسل ذخیره می کند.

 

3. کیفیت ضبط در کانال ها:

باید به این نکته توجه داشته باشید که کیفیت ضبط در کانال های دستگاه NVR با یکدیگر متفاوت است. به این معنی که کیفیت ضبط در 8 کانال از یک ان وی آر 16 کاناله می تواند 5 مگاپیکسل، در 4 کانال 3 مگاپیکسل و در 4 کانال دیگر نیز 2 مگاپیکسل باشد.

4. تعداد هارد قابل پشتیبانی:

هر دستگاه NVR از تعداد معینی هارد با ظرفیت مشخص پشتیبانی می کند. معمولا دستگاه های NVR از 1، 2، 4، 8 و 16 هارد SATA پشتیبانی می کنند. برخی از مدل ها نیز قابلیت ساپورت هارد های اکسترنال یا ESATA را نیز دارند.

5. خروجی تصویر:

برای مشاهده تصاویر در مانیتور خروجی های تصویر در دستگاه ان وی آر تعبیه شده است. این خروجی ها شامل خروجی HDMI، خروجی VGA برای اتصال به تلویزیون یا مانیتور، و خروجی LAN برای اتصال به کامپیوتر یا شبکه است. توجه داشته باشید که در هنگام انتخاب HDMI به رزولوشن خروجی دستگاه و توان انتقال کابل HDMI توجه کنید.

6. فشرده سازی تصاویر:

برای کاهش حجم تصاویر مداربسته در هنگام ارسال و ذخیره سازی این اطلاعات با استفاده از کدک های بخصوصی کدگذاری می شوند. این کدک ها شامل H.264 ،H.264 ،H.265+ ،H.265+ در دستگاه های ان وی ار می باشد.

7. پهنای باند:

هر دستگاه ان وی آر دارای پهنای باند ورودی و خروجی مشخصی است که در مشخصات یا دیتاشیت آن ذکر می شود. پهنای باند در NVR تعیین کننده حجم اطلاعات ورودی و خروجی است. هرچه پهنای باند دستگاه بیشتر باشد می تواند از دوربین هایی با کیفیت تصویر بالاتر پشتیبانی کند.

8. پورت  POE:

پورت POE گزینه ای است که در برخی از مدل های دستگاه NVR دیده می شود. به صورت خلاصه پورت POE امکان تغذیه از طریق کابل تصویر را برای دوربین مداربسته فراهم می کند. به این ترتیب می توان بدون هزینه برای خرید منبع تغذیه برای تک تک دوربین ها برق آنها را از طریق دستگاه فراهم کرد.

9. سیستم Raid:

برخی از مدل های دستگاه ضبط NVR هایک ویژن مجهز به سیستم RAID هستند. به کمک این تکنولوژی یک کل واحد از مجموع چند هارد دیسک ایجاد می شود و به عنوان یک هارد مورد استفاده قرار می گیرد. ذخیره اطلاعات از این طریق، سبب امنیت بیشتر دیتا، افزایش سرعت خواندن و نوشتن و همچنین بالا بردن کارایی دستگاه های متصل می شود. در صورتی که یکی از هاردها دچار اشکال و خرابی شود اطلاعات و دیتای شما از بین نخواهد رفت.

10. قابلیت Playback:

با استفاده از قابلیت Playback امکان مشاهده تصاویر را همزمان با ضبط آنها میسر می سازد.

و در آخر دستگاه NVR سیستمی است دارای یک برنامه نرم‌افزاری. این سیستم برای جمع‌آوری و ذخیره کردن فیلم‌های گرفته شده توسط همه دوربین‌های متصل به شبکه طراحی شده است. NVR این فیلم‌ها را روی دستگاه‌های ذخیره انبوه، مانند هارد دیسک که میتوان آن را مانند هارد دیسک کامپیوتر های دسکتاپ به آن متصل و نصب کرد، ضبط می‌کند. NVR معمولاً در سیستم‌های نظارت تصویری IP استفاده می‌شود.

در این مطلب سعی کردیم اطلاعاتی در مورد NVR، ویژگی های آن و تفاوت آن با DVR قبل از خرید آن در اختیارتان بگذاریم.

موفق و سربلند باشید!

 

منابع: وب سایت HIKVISION , AmniatShop و رسام تجارت راش

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

سایدبار