فیلترینگ در ایران همیشگی خواهد بود؟

محدودیت و فیلترینگ در ایران این روزها به رویه‌ای عادی برای مسئولان تبدیل شده که با آن استفاده مردم را از ظرفیت‌های اینترنت جهانی کنترل کنند. آن‌ها فیلترینگ در ایران و فیلتر شدن شبکه های اجتماعی را طبیعی نشان میدهند. حتی وزیر ارتباطات هم ۳۰ شهریور پس از محدودیت‌هایی که در پی اعتراضات مردمی از اواخر شهریور شروع شد، گفت:

ممکن است گاهی اوقات محدودیت‌هایی توسط دستگاه‌های امنیتی تصمیم‌گیری و اعمال شود.

او با این صحبت‌ها آب پاکی را بر دست کاربران فضای مجازی ریخت.

واتساپ و اینستاگرام اولین شبکه‌های اجتماعی بودند که در هفته گذشته فیلتر شدند، هدفی که موافقان و طراحان طرح صیانت هم آن را دنبال می‌کردند و بعضی کارشناسان هم می‌گویند مانند اتفاقی که برای تلگرام و پیش از آن فیسبوک افتاده بود، احتمال اینکه فیلترینگ در ایران همیشگی باشد است. این دو شبکه‌ اجتماعی حتی از مایکت و بازار  هم حذف شده‌اند.

علاوه بر این‌ها در هفته گذشته لینکدین، گوگل‌پلی، اسکایپ، سایت مایکروسافت و استارلینک  نیز از دسترس خارج و فیلتر شده‌اند. اما اینستاگرام و واتساپ  محبوب‌ترین برنامه‌ها بین کاربران ایرانی بودند که به‌خصوص بعد از فیلتر شدن تلگرام در سال ۹۶ مأمن کسب‌وکارهای خرد شده بودند.

اینستاگرام از سال ۹۶ درمعرض فیلتر و دچار شدن به سرنوشت تلگرام بود. ابوالحسن فیروزآبادی از سال ۹۷ گفته بود:

اینستاگرام‌ هم اگر همکاری نکند به سرنوشت تلگرام‌ دچار می‌شود، البته اینستاگرام‌ قسمت مخفی شهروندی ندارد و همه چیز در آن دیده می‌شود. درحالی‌که در تلگرام‌ حوزه‌های مخفی شهروندی‌ وجود داشت یعنی پرایوت‌ چت‌ و گروه‌های کوچک وجود داشت که مخفی بودند اما در اینستاگرام‌ همه چیز دیده می‌شود و بیشتر جنبه بولتنی‌ دارد اما به هر حال فیلترینگ‌ اینستاگرام‌ هم قابل بررسی است.

گروهی که به‌دنبال فیلترینگ اینستاگرام و شبکه‌های اجتماعی پرمخاطب خارجی هستند، هم ازطریق طرح صیانت و هم در برخی رسانه‌ها درباره لزوم فیلتر شدن این شبکه می‌گویند. آن‌ها حتی از شبکه‌های اجتماعی فیلترشده استفاده می‌کنند تا موافقت‌شان را با فیلتر شدن اینستاگرام به گوش همه برسانند.

اگرچه سامانه فارس من پویش فیلترینگ دائمی اینستاگرام را حذف کرد اما بسیاری از کاربران از همین حالا استفاده بدون فیلترشکن از اینستاگرام و واتساپ را برای همیشه نشدنی می‌دانند و دسترسی آسان به سایت‌های داخلی در زمان قطعی اینترنت را همان طرح صیانت از فضای مجازی و قطع شدن ارتباط با اینترنت جهانی.

دسترسی آزاد به اینترنت جهانی روز به روز سخت‌تر می‌شود و قدرت انتخاب را از کاربران می‌گیرد. در این میان علاوه بر اثراتی که در زمینه گردش آزاد اطلاعات به وجود می‌آید، به‌ویژه فیلترینگ اینستاگرام و واتساپ منجر به قطع ارتباط گروه بزرگی از کسب‌وکارهای خرد و حاشیه‌ای از بازار رسمی می‌شود و درآمد آن‌ها را در شرایط اقتصادی امروز از بین می‌برد. به نظر می‌رسد اتفاقاتی که در زمینه دسترسی کاربران به اینترنت جهانی می‌افتد، خلاف گفته‌های وزیر ارتباطات است که این محدودیت‌ها را مقطعی اعلام کرده بود.

 

منبع: وب سایت مردم‌فردا

بیشتر بخوانید:

اینترنت موبایل در ایران ملی شد!

جهت به اشتراک گذاری این مطلب روی رسانه مورد نظر کلیک کنید.

ارتباط با ما

جهت خرید آنتی ویروس و ضد باج افزار و مشاهده محصولات ما اینجا کلیک کنید.

آنتی ویروس و ضد باج افزار

کاوش پردازش کارگزار فناوری اطلاعات

جشنواره فروش سرور HP

جهت دریافت اطلاعیه جشنواره پیش رو فرم رو برو را تکمیل نمایید.

سیستم باتری مانیتورینگ آرکا