پردازنده ARM چیست؟

پردازنده ARM چیست؟

پردازنده های ARM (مخفف Advanced RISC Machine) یک خانواده از معماری های کم دستوراند (RISC) که فراگیر ترین نوع پردازنده در سراسر دنیا اند. این پردازنده ها در طیف وسیعی از دستگاه ها نظیر سنسور ها و موبایل ها تا ابر کامپیوتر ها و … استفاده شده اند و می توانند دستورالعمل های 32 بیتی و 64 بیتی را پردازش کنند.  قابل توجه است که در دنیا بیش از 280 میلیارد پردازنده با این معماری تولید شده! این پردازنده ها بیشتر برای دستگاه های قابل حمل مناسب اند و استفاده عمده آنها در تلفن های همراه است.

Hot plug یا non Hot plug در سرور hp

پردازنده ARM چیست؟

چرا ARM؟

بخاطر هزینه پایین، مصرف پایین برق و تولید کم گرما، پردازنده های ARM برای دستگاه های سبک،‌ قابل حمل و باتری محور مناسب اند که شامل تلفن های همراه و لپ تاپ ها و … میشوند. هرچند پردازنده های ARM برای کامپیوتر های رومیزی و سرور ها نیز استفاده می شوند، نظیر سریع ترین ابر کامپیوتر جهان Fugaku از 2020 تا  2022.

 از آنجایی که معماری ARM براساس طراحی RISC (مخفف Reduced Instruction Set) بنا شده، هسته اصلی CPU نیاز به تنها 35 هزار ترانزیستور دارد این در حالی است که پردازنده‌های معمولی رایج x86 یا x86_64 که براساس CISC طراحی شده‌اند حداقل نیاز به میلیون‌ها ترانزیستور دارند! بنابراین مصرف انرژی و تولید گرما و هزینه تولید همه به صورت چشمگیری کاهش میابند. همینطور مهمترین دلیلی که باعث استفاده از این پردازنده ها در تلفن های همراه و دستگاه های دیگر باتری محور شده همین موضوع است.

تاریخچه

این پردازنده ها توسط شرکت ARM Holding طراحی شده اند اما این شرکت خود تولید کننده پردازنده نیست و گواهی تولید آن را به دیگر تولید کنندگان می فروشد که از معروفترین آنها میتوان اپل با پردازنده های Ax، سامسونگ با پردازنده های Exynos، انویدیا با Tegra و کوالکام با پردازنده های Snapdragon را نام برد.

محبوبیت

امروزه نیز تقریبا تمام سیستم عامل های دنیا نسخه های سازگار با ARM خود را منتشر کرده اند و همچنان این معماری به پراستفاده ترین بودن ادامه می دهد. پردازنده‌های ARM شامل مدل‌های مختلفی مانند Cortex-A، Cortex-R و Cortex-M می‌شوند که هرکدام برای کاربردهای خاص خود مورد استفاده قرار می‌گیرند. به عنوان مثال، مدل‌های Cortex-A برای دستگاه‌های هوشمند و تلفن‌های همراه، مدل‌های Cortex-R برای استفاده در سیستم‌های بیسیم و مدل‌های Cortex-M برای کاربردهای ریزکنترلی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

 

جهت به اشتراک گذاری این مطلب روی رسانه مورد نظر کلیک کنید.

ارتباط با ما

جهت خرید آنتی ویروس و ضد باج افزار و مشاهده محصولات ما اینجا کلیک کنید.

آنتی ویروس و ضد باج افزار

کاوش پردازش کارگزار فناوری اطلاعات

جشنواره فروش سرور HP

جهت دریافت اطلاعیه جشنواره پیش رو فرم رو برو را تکمیل نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

سیستم باتری مانیتورینگ آرکا

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

لینک دانلود

جهت نمایش لینک های دانلود اطلاعات زیر را تکمیل نمایید.

Call Now Button