استارلینک چیست؟ هرآنچه که باید در مورد استارلینک بدانید!
- absdri
- اکتبر 27, 2022
- 6:15 ق.ظ
- No Comments
- اکتبر 27, 2022
آیا تا به حال با این سوال مواجه شدید که استارلینک چیست و چگونه کار میکند؟
آشنایی با سازنده استارلینک
استارلینک چیست؟ این نام یک پروژه از شرکت اسپیس ایکس است. اسپیس ایکس که به طور رسمی با نام شرکت فناوریهای اکتشاف فضایی شناخته میشود در سال 2002 و توسط ایلان ماسک ایجاد شد.
هدف این شرکت ایجاد یک شبکه با پهنای باند جهانی متشکل از ماهواره های مدار پایین زمین برای ارائه اینترنت پر سرعت است.
استارلینک چیست و چگونه کار میکند؟
استارلینک یک سیستم ماهواره ای با هدف ارائه پوشش اینترنت جهانی است. این سیستم به طور ایده آل برای مناطق روستایی و ایزوله که در آن دسترسی به اینترنت وجود ندارد مناسب است.
نحوه کار استارلینک بر روی یک فناوری خدمات اینترنت ماهواره ای است که از قبل نیز وجود داشته است. یک سیستم ماهواره ای که به جای استفاده از فناوری کابل، مانند فیبر نوری برای انتقال داده های اینترنتی، از سیگنال های رادیویی استفاده میکند.
ایستگاه های زمینی سیگنال هایی را به ماهواره های موجود در مدار زمین ارسال میکنند. ماهواره های استارلینک بدنه ای صاف و اندازه ای بزرگ دارند. یک موشک فالکون اسپیس ایکس میتواند 60 ماهواره را در خود جا دهد.
هدف استارلینک چیست؟
هدف استارلینک ایجاد یک شبکه با تاخیر کم در فضا است. چالش ایجاد یک شبکه جهانی در فضای بیرونی بسیار سخت است، به خصوص اگر این کار با تاخیر کم انجام شود.
پیشنهاد اسپیس ایکس یک صورت فلکی متشکل از 42 هزار ماهواره با اندازه کوچک است که در مدار پایین زمین وجود داشته باشد. ماهواره های مینیاتوری که معمولا قابلیت LEO را دارند پوشش شبکه محکمی ایجاد میکنند و مدار پایین زمین در آنها تاخیر کمی ایجاد میکند.
بعضی از ویژگی های استارلینک چیست؟
اسپیس ایکس تنها شرکت فعال در حوزه فضایی نیست و چند رقیب از جمله OneWeb، HughesNet، Vista و Amazon دارد.
استارلینک رویکرد های متفاوتی را دنبال میکند و قابلیت های زیر را ارائه میدهد:
- استفاده از هزاران ماهواره کوچک به جای چند ماهواره کوچک.
- استفاده از ماهواره های LEO در فاصله زیاد از سطح زمین به منظور ارائه سرعت بهتر و کم شدن تاخیر.
- دارای عناصر ارتباط لیزری برای انتقال سیگنال بین ماهواره ها.
- پوشش ماهواره های به صورت جهانی و تلاش برای قطع نشدن ارتباط.
- پرتاب ماهواره ها به صورت منظم.
سرعت اینترنت استارلینک چقدر است؟
استارلینک داده های نامحدودی را با سرعت بالا از طریق مجموعه ای از ماهواره های کوچک ارائه میدهد. سرعت اینترنت استارلینک تا 150 مگابیت بر ثانیه نیز رسیده است. اسپیس ایکس قصد دارد این عدد را همواره افزایش بدهد.
با توجه به گزارشات Speedtest، سریع ترین سرعت دانلود ثبت شده استارلینک در سه ماهه اول سال 2022، 160 مگابیت بر ثانیه است. سرعت استارلینک در آمریکا به 91 مگابیت بر ثانیه، در کانادا به 97 مگابیت بر ثانیه و در استارلیا به 124 مگابیت بر ثانیه رسیده است.
اما سرعت آپلود علارغم سرعت دانلود رو به کاهش است. به طوری که از 16.29 مگابیت بر ثانیه در سه ماهه اول سال 2021 به 9.33 مگابیت در ثانیه در سه ماهه دوم سال 2022 کاهش داشته است.
هزینه استارلینک چقدر است؟
استارلینک سه پکیج اینترنتی را ارائه میدهد:
- اینترنت استارلینک: این پکیج مناسب مصارف خانگی است. هزینه پرداختی این پکیج ماهانه 110 دلار (حدودا 4 میلیون) و هزینه دیش آن 599 دلار (حدودا 20 میلیون) است.
- کسب و کار استارلینک: پکیج کسب و کار آنتن دهی دوبرابر نسبت به مسکونی دارد و سرعت اینترنت آن سریع تر است. هزینه آن 500 دلار (حدودا 17 میلیون) در ماه و یک بار شارژ کامل تجهیزات به مبلغ 2500 دلار (حدودا 85 میلیون) است.
- استارلینک RV: در ماه ژوئن، کمیسیون ارتباطات فدرال آمریکا اجازه داد تا از استارلینک در وسایل نقلیه در حال حرکت استفاده کند. بنابراین، افرادی که در جاده هستند اکنون می توانند با پرداخت 135 دلار (حدودا 5 میلیون) در ماه به اضافه 599 دلار (حدودا 20 میلیون) برای سخت افزار به این سرویس دسترسی داشته باشند.
برای درخواست استارلینک، کاربر باید آدرس خود را در وب سایت Starlink وارد کند تا در دسترس بودن خدمات در منطقه خود را بررسی کند. اگر استارلینک در آن منطقهه در دسترس نباشد، در سایت تاریخ تقریبی زمان ارائه مشخص شده است.
مناطق تحت پوشش استارلینک
اسپیس ایکس در حال حاضر 36 کشور را مجهز به استارلینک کرده و در حال ارائه خدمات خود به آنها است. همچنین این شرکت قصد دارد محدوده تحت پوشش خود را در آمریکا تا سال آینده گسترس بدهد.
در سایت استارلینک چند کشور از جمله پاکستان، هند، نپال و سریلانکا به عنوان “به زودی” نوشته شده اند. این عنوان نشان دهنده این است که دسترسی به استارلینک در این کشور ها به زودی اتفاق میوفتد.
در حال حاضر استارلینک برنامه ای برای ارائه اینترنت به کشور هایی از جمله روسیه، چین، کوبا و کره شمالی ندارد.
نحوه اتصال به استارلینک
هنگامی که کاربر مشترک استارلینک میشود، یک کیت دریافت میکند. این کیت شامل یک ماهوراه، یک دیش و یک روتر WI-FI است. استارلینک همچنین دارای یک کابل برق برای پایه و یک کابل برای اتصال دیش به روتر است.
برای استفاده از استارلینک، کاربران باید بشقاب ماهواره را برای دریافت سیگنال و ارسال پهنای باند به روتر تنظیم کنند. گزینه های مختلفی برای نصب ارائه شده است. این گزینه ها برای حیاط و پشت بام مناسب هستند.
همچنین برای استفاده از استارلینک یک نرم افزار اندروید و IOS وجود دارد کار این برنامه راهنمایی کاربران در انتخاب بهترین مکان و موقعیت برای گیرنده ها است.
آب و هوای مناسب برای استفاده از استارلینک
استارلینک با توجه به انواع شرایط آب و هوایی طراحی شده است. با توجه به سایت این شرکت:
با توجه به گزارشات استارلینک برای کنترل طیف وسیعی از دما و شرایط آب و هوایی طراحی و آزمایش میشود و با آنها سازگار است. این سرویس در برابر سرما و گرمای شدید، برفک، باران و باد مقاومت می کند و حتی می تواند برف را ذوب کند.
چگونگی عملکرد ماهواره استارلینک در شرایط مختلف آب و هوایی به شرح زیر است:
- هوای ابری: روز ابری معمولا تاثیری بر روی عملکرد استارلینک ندارد. اما اگر ابر های طوفانی وجود داشته باشد ممکن است بر روی ارسال سیگنال ها تاثیر بگذارد. به این دلیل که بارش باران موجب قطع سیگنال میشود.
- هوای بارانی: باران معمولا مشکلی برای دیش ایجاد نمیکند اما اگر باران شدید باشد میتواند بر روی کیفیت سیگنال ها تاثیر بگذارد. هرچه در هوای بارانی ابرها متراکم تر باشند احتمال مسدود شدن سیگنال های رادیویی بیشتر است.
- بادها: دیش استارلینک اگر به صورت استاندارد و محکم نصب شده باشد باد هیچ تاثیری بر روی آن نخوهد داشت. این دیش دارای یک آنتن آرایه فازی است که میتواند ماهواره هایی که در بالای سر خود هستند بدون نیاز به حرکت ردیابی کند.
- برف: بارش باران کم تاثیری بر روی دیش نخواهد داشت اما اگر برف سنگین ببارد به دلیل تجمع رطوبت بر روی عملکرد دیش تاثیر میگذارد. برای مقابله با این مشکل یک سیستم گرمایشی بر روی دیش است که برف هارو ذوب میکند.
نتیجه
استارلینک روز به روز درحال ارتقا و بهتر شدن است و سرعت قابل قبولی را به کاربران خود ارائه میکند. اگر استارلینک در ایران نیز فعال بشود هزینه تقریبا بالایی دارد اما باید کارکرد آن را بررسی کرد.
بیشتر بخوانید:
اتصال به استارلینک با تلفن همراه ممکن است؟
جهت به اشتراک گذاری این مطلب روی رسانه مورد نظر کلیک کنید.
ارتباط با ما
جهت خرید آنتی ویروس و ضد باج افزار و مشاهده محصولات ما اینجا کلیک کنید.
لزوم تهیه آنتی ویروس های سازمانی
آشنایی با نمایندگی مستقیم و رسمی کسپرسکی در استان یزد
- ارسال توسط امیر حسین مظفر
- 0 دیدگاه
پردازنده ARM چیست؟
Hot plug یا non Hot plug در سرور hp
- ارسال توسط 832001364077
- 0 دیدگاه
12 دلیل از دلایل خرید آنتی ویروس سازمانی بجای آنتی ویروس خانگی
- ارسال توسط 832001364077
- 0 دیدگاه
5 هارد دیسک برتر برای سرورهای NAS
- ارسال توسط 832001364077
- 0 دیدگاه
8 نکته که باید هنگام خرید سرور hp استوک به آن توجه کنیم
- ارسال توسط 832001364077
- 0 دیدگاه
8 دلیل خرید سرور hp از تامین کننده بومی
- ارسال توسط 832001364077
- 0 دیدگاه
5 تفاوت SSD با Enterprise SSD
- ارسال توسط امیر حسین مظفر
- 0 دیدگاه
رم های ECC یا NON-ECC
- ارسال توسط امیر حسین مظفر
- 0 دیدگاه
آنتیویروس بیتدیفندر تحت شبکه : 4 مورد از قابلیت های مهم
جشنواره فروش سرور HP
جهت دریافت اطلاعیه جشنواره پیش رو فرم رو برو را تکمیل نمایید.
DL380 G9 8SFF - قیمت 29.700.000 تومان
(فاقد سیپییو / رم / هارد) - گارانتی و محلت تست - تحویل فوری- موجودی به تعداد و زمان محدود
Hp Proliant dl 360 G9 - قیمت 8.800.000 تومان
(فاقد سیپییو / رم / هارد) - گارانتی و محلت تست - تحویل فوری- موجودی به تعداد و زمان محدود
Hp Proliant dl 380 G9 - قیمت 18.500.000 تومان
(فاقد سیپییو / رم / هارد) - گارانتی و محلت تست - تحویل فوری- موجودی به تعداد و زمان محدود
DL380 G8 8SFF - قیمت 4.500.000 تومان
2*HEATSINK - 6*FAN - 2*POWER 460W - P408 - Flr331 - (فاقد سیپییو / رم / هارد)